Helsebixen.dk

Helsekost

8520 Lystrup

Sådan undgår du feriemave

Rigtig mange danskere rejser hvert år uden for landets grænser og tilbringer de fleste feriedage i sydens sol, eller andre steder på vores smukke planet. I Danmark er vi så heldig at vi kan drikke vandet direkte fra hanen, men sådan er det ikke alle steder i verden. Det er heller ikke alle steder at man kan regne med at hygiejnen er i top, når man bestiller mad. Det gør at mange danskere også oplever det velkendte fænomen som går under navnet ”feriemave”. Det skyldes ikke nødvendigvis hygiejne eller lignende, men kan simpelthen også bare være fordi at man ikke er vant til de lokale ingredienser. I denne artikel får du et par gode råd til at undgå at skulle tilbringe en stor del af din ferie på toilettet.

Køb vand på flaske

Det siger næsten sig selv. Hvis vandet i hanen, i det land du besøger, ikke er af den samme gode kvalitet som i Danmark, så risikerer man at det går direkte i maven og at man skal tilbringe resten af ferien i sengen og på toilettet. Køb derfor altid dit vand på flaske, så minimerer du risikoen for at din mave bliver årsag til at din ferie bliver ødelagt.

Undgå streetfood

Det kan være svært, som dansker, ikke at lade sig friste af alle de farvestrålende og lækre retter man kan få på de forskellige gader i udlandet. Selvom det ser lækkert ud, så kan det ende med at blive en rigtig dårlig oplevelse. Ikke nødvendigvis fordi maden er ulækker eller fordi at kokken har beskidte hænder. Det kan også være fordi at du simpelthen ikke er vant til de ingredienser som deres bruges i forskellige lokale køkkener.

Hvis uheldet er ude

Hvis du skulle være så uheldig at indtage noget som du ikke kan tåle, når du er på ferie, så er der heldigvis nogen ting du kan gøre, både for at forebygge, men også for at redde situationen. Når du skal ud og rejser er det altid godt at have mælkesyrebakterier med i tasken, da de kan være med til at få ro på en eller urolig mave. I nogle tilfælde kan disse tabletter også være med til at forebygge, så hvis du ved et uheld eller i et øjebliks forglemmelse, skulle få indtage vand fra hanen, eller mad du ikke kan tåle, kan tage det roligt og ikke panikke, da mælkesyrebakterierne gør at din mave er i en tilstand af balance.

Vis alle samarbejdspartnere