Grillen er synonym med sommer, hygge og kolde drinks. De fleste kan grille en bøf. Men vi bliver ofte udfordret når det kommer til grøntsager og vegetarmad på grill. Det råder bogen Grill grønt af Nikolaj Juel, fra forlaget Gyldendal, nu bod på. Du får et par smagsprøver her
• 1 løg, finthakket
• 2 fed hvidløg
• 1 dåse sorte bønner
• Et bundt koriander
• 1 spsk. chipotle chili i adobe
• 2 tsk. tørret oregano, gerne mexikansk
• 1 æg
• 2-3 spsk. mel
• Salt
• Olivenolie
Kom løg, hvidløg, koriander, chipotle og oregano i en foodprocessor. Brug indstillingen pulsechop, til du har en fin masse. Kom bønnerne i foodprocessoren, og pulsechop igen, til du har en grov fars. Krydr med salt, og rør et æg samt mel i farsen.
Kom farsen på køl i minimum 10 minutter. Form farsen til 4 lige store burgers, og kom dem på grillen. Servér burgeren med guacamole, rødløg, salatblade og en skive tomat.
Små fyldte pebere med ricotta, parmesan og masser af urter
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.