FORBERED: Alle ingredienser er geniale som foodprep og kan tilberedes i forvejen og opbevares i separate bøtter. Herefter kan du nemt og hurtigt samle en bowl eller tage med på farten som mættende måltidssalat.
VARIATIONER: Udskift peberfrugt med aubergine i skiver.
QUINOA: Brug den quinoa du har til rådighed, eller erstat med 1 ds. kikærter/ sorte bønner.
Grillet peberfrugt:
BOWL:
Forbered: Skær peberfrugt i kvarte eller større skiver, og kom i en stor skål. Rør de resterende ingredienser sammen til din marinade, og hæld over peberfrugterne. Vend rundt, til alle er dækket. Lad dem marinere 30 min. ved stuetemperatur eller på køl natten over. Kog quinoa efter anvisning på pakken og forbered hummus. Dette kan gøres i god tid eller dagen før.
Grillede peberfrugter: Du kan herefter vælge at grille dine grøntsager eller bage dem i ovnen. Jeg anbefaler grill/grillpande, hvis det er muligt. grill/grillpande: Varm grillen op til middelhøj varme, og grill peberfrugterne 3-5 min. på hver side. Bruger du grillpande, skal du evt. give dem 5-10 min. på hver side, indtil grillstreger kommer frem, og de er let møre. Brug gerne en paletkniv til at presse dem ned mod grillen.
Ovn: Forvarm ovn til 220 grader varmluft med grillfunktion. Placer peberfrugterne på bageplade, og bag i 20-30 min., indtil de er møre og grillede. Vend halvvejs.
Saml din bowl: Find ønsket skål eller tallerken frem, og byg din bowl op med spinat i bunden, quinoa, agurk, grillet peberfrugt, hummus, avocado, soltørrede tomater og mozzarella. Top med syltede rødløg og ristede kerner.
Ingredienser
Bag peberfrugter: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Klargør dine peberfrugter, og kom dem i et ildfast fad. Skræl hvidløg, og tilsæt sammen med olie. Vend rundt. Bages i 25-30 min., indtil de er bløde og gyldne. Lad dem køle kort af, inden du fortsætter.
Blend hummus: Kom de øvrige ingredienser samt bagt peberfrugt og hvidløg i en foodprocessor. Start med ½ dl danskvand. Blend i 3-5 min., indtil konsistensen er cremet. Skrab ned ad kanterne på foodprocessor løbende, og tilføj evt. mere væde, til ønsket konsistens opnås. Smag til med salt og peber.
Server: Nyd din hummus i sandwiches, salater, wraps eller som dip til grøntsager.
HOLDBARHED: Peberfrugthummus kan stå på køl op til 1 uge. Du kan fryse hummus ned i mindre portioner og tage op løbende.
PEBERFRUGT: Du kan bruge 2 alm. røde peberfrugter i stedet.
Læs også: Nem middelhavsmad med Jamie Oliver