Opskriften er til 4 personer, hvis salaten serveres som tilbehør.
1 blomkål
100 g rucola
400 g danske jordbær
4 forårsløg
1 økologisk citron 5 spsk. olivenolie
Salt og peber
100 g god feta
75 g ristede og saltede mandler
Riv blomkålen helt fint enten på et rivejern eller ved hjælp af en foodprocessor. Skyl rucolaen, og tør den med et rent viskestykke. Skyl jordbærrene, og skær dem i kvarte. Kassér stilken. Snit forårsløg tyndt på skrå.
Bland blomkålscouscous, rucola, jordbær og snittet forårsløg sammen i en skål. Pres citronsaft i salaten, og kom olie i. Rør godt sammen. Krydr med salt og peber. Riv også gerne skallen fra citronen og kom i.
Kom salaten på et fad eller i en skål. Smuldr feta på toppen hen over salaten. Hak de saltede og ristede mandler, og drys dem over salaten.
TIP: Spis gerne salaten med ovnbagt laks og hummus.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.