Blomkålscouscous med danske jordbær, rucula og feta

Tekst og foto: "Salat, salat, salat. Klimavenlige opskrifter med sæsonvarer" af Stephanie Harding Spangsberg, forlaget Zara, 2020

Skøn og sprød sommersalat med sødme fra en masse lækre danske jordbær, vendt i en frisk citronmarinade og toppet med en god, salt fetaost.

Opskriften er til 4 personer, hvis salaten serveres som tilbehør.

Det skal du bruge

1 blomkål

100 g rucola

400 g danske jordbær

4 forårsløg

1 økologisk citron 5 spsk. olivenolie

Salt og peber

100 g god feta

75 g ristede og saltede mandler

Sådan gør du

Riv blomkålen helt fint enten på et rivejern eller ved hjælp af en foodprocessor. Skyl rucolaen, og tør den med et rent viskestykke. Skyl jordbærrene, og skær dem i kvarte. Kassér stilken. Snit forårsløg tyndt på skrå.

Bland blomkålscouscous, rucola, jordbær og snittet forårsløg sammen i en skål. Pres citronsaft i salaten, og kom olie i. Rør godt sammen. Krydr med salt og peber. Riv også gerne skallen fra citronen og kom i.

Kom salaten på et fad eller i en skål. Smuldr feta på toppen hen over salaten. Hak de saltede og ristede mandler, og drys dem over salaten.

TIP: Spis gerne salaten med ovnbagt laks og hummus.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.