Super dejlig bønnesalat med masser af smag og saft. En af dem man spiser som en del af et større måltid! Måske med fried chicken eller BBQ fra grillen? Eller med en gaffel i den ene hånd fra en bøtte på vejen.
Salat til 3-4 personer
Dressing
Til servering
Dressing: Hak koriander fint, og rør den sammen med limesaft, honning, olie, spidskommen og cayennepeber i en skål.
Salat: Pil majsene, damp dem i en gryde med kogende, saltet vand i 4-6 minutter. Afdryp, og lad dem køle lidt. Skær kernerne fra kolben. Skyl imens tomaterne, og skær dem i kvarter. Skrab kernerne ud med en teske, og skær tomatkødet i tern. Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Pil og hak løget. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Skyl jalapenoen,og hak den fint. Vend bønner, groftplukket koriander, grøntsager, chili og dressing sammen i en skål, og smag til med salt. Vend brud af feta i salaten, og servér straks.
Du kan toppe salaten med grillet kylling eller pulled pork, hvis du vil have en måltidssalat med kød. Du kan også fylde salaten i en stor, lun wrap og nyde den som aftensmad.
Opskrifterne stammer fra bogen ’Bælgfrugt for begyndere’ af Louisa Lorang, forlaget Lindhardt og Ringhof. 2024 (152 sider, vejl. pris 280 kr.).