Greeniebowl med spinat og edamamebønner

Tekst: Claus Dalby, kogebogsforfatter

Foto: Fra bogen "Hold vægten. Plantemad fra mit grønne køkken"

Denne greenie er serveret i en skål; deraf betegnelsen greeniebowl. En bowlopskrift adskiller sig kun ved at der er lidt mindre væde i, så greenien bliver mere tyk. Kommer du mere væde i, kan du servere greenien i et glas.

Her er brugt frosne bananer til at søde med. Dem har jeg som regel i fryseren, fordi jeg ind imellem køber bananer med en snarlig udløbsdato. For det er jo sådan ar bananer der er ved at være overmodne, er utroligt søde.

Jeg skræller bananerne, skærer dem i mindre stykker og løsfryser dem på en bakke. Når de er gennemfrosne, kommes de i poser. Hvis bananstykkerne fyldes i poser fra begyndelsen, fryser de sammen og bliver næsten umulige at skille ad.

Det skal du bruge

6-8 dl væde – her kokosmælk

150 g banan, gerne frossen

300 g spinat, gerne frossen

300 g edamamebønner (fås kun som frosne)

et stykke ingefær på størrelse med en valnød

et nip salt

evt. banan- og kiwiskiver samt kokoschips til pynt

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne sammen og server.

Pynt efter fri fantasi.


Grøn energi!

Havemanden Claus Dalby tabte 40 kilo da han lagde sin kost om til mere plantebaseret mad. Og han har efterfølgende ikke blot holdt sin vægt, han har også fået meget mere energi.

Opskriften her stammer fra hans anden kogebog, der udkom i november 2019: “Hold vægten. Plantemad fra mit grønne køkken”, forlaget Klematis.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.