Hot bønnegryde med pico de gallo

Tekst og foto: Arla, arla.dk/opskrifter

Uhm! Dejlig krydret mexicansk inspireret bønnegryde med en frisk tomatsalat, kaldet pico de gallo (en klassiker i det mexican- ske gadekøkken), iskold fraiche og sprøde tortillachips. Der er masser af smage vi genkender fra det mexicanske køkken – chili, majs, koriander og ikke mindst bønner. Det er skønt med en hot bønnegryde, som ikke er mere hot, end at børnene også kan være med.

Personer: 4

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE:

Pico de gallo

  • 400 g cherrytomater i kvarte
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 spsk finthakket grøn chilipeber
  • 11⁄2 spsk friskpresset limesaft
  • 3⁄4 tsk groft salt
  • 3 dl friske korianderblade

Hot bønnegryde

  • 2 dåser bønner, fx sorte bønner og røde kidneybønner (ca. 800 g)
  • 1 dåse hakkede tomater med hvidløg (ca. 400 g)
  • 300 g frosne majskerner
  • 3 grønne peberfrugter i store tern (ca. 300 g)
  • 1 spsk koncentreret grøntsagsfond eller bouillonpulver
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 100 g tortillachips med salt

SÅDAN GØR DU:

Pico de gallo

  • Bland alle ingredienserne sammen, bortset fra koriander.
  • Stil salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min.
  • Vend korianderbladene i lige inden serveringen og smag til.

Hot bønnegryde

  • Kom bønnerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.
  • Kom hakkede tomater, bønner, majskerner, peberfrugter, fond eller pulver og krydderier (gem evt. lidt chiliflager til pynt) i en tykbundet gryde.
  • Bring retten i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. – rør jævnligt. Smag til.

Ved serveringen

  • Kom bønnegryden i en skål og server den med iskold fraiche, tortillachips og pico de gallo.

Tip!

Det er forskelligt, hvor spicy/hot man foretrækker sin bønnegryde. Du kan selvfølgelig skrue op for chilien både i pico de galloen og i bønnegryden. Er der stadig trang til mere – så drys chiliflager på.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.