I denne nemme vegebolo er der anvendt forkogte linser. Har du 15-20 minutter mere, kan du erstatte med 1 1/2 dl tørrede linser. skyld den, og kog dem møre, og brug dem så som anført i opskriften.
Vegetar · 21 min · 3-4 personer
Sautér løg, bladselleri, squash og hvidløg i olivenolie i en varm, dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde let sammen. Det tager ca. 3-4 minutter. Kom tomatpuré og evt. en sjat rødvin ved, og varm retten kort op. Tilsæt tomater sammen med linser. Krydr, og lad det simre i 8-10 minutter. Spæd til med lidt vand undervejs, hvis der er behov for det. Smag til igen med salt, peber, sukker og oregano inden servering. Kom spaghetti i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Afdryp den, og vend den med vege-boloen. Lad den varme med i panden i 1-2 minutter, og smag til med salt og peber. Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med oregano, mozzarella (eller revet parmesan) og frisk peber, og servér straks.
TIP
Undlader du osten på toppen, er opskriften vegansk.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.