Grillen er synonym med sommer, hygge og kolde drinks. De fleste kan grille en bøf. Men vi bliver ofte udfordret når det kommer til grøntsager og vegetarmad på grill. Det råder bogen Grill grønt af Nikolaj Juel, fra forlaget Gyldendal, nu bod på. Du får et par smagsprøver her
• 10 små pebere, både røde og gule
• 400 g ricotta
• En håndfuld bredbladet persille, finthakket
• En håndfuld basilikum, finthakket
• En håndfuld mynte, finthakket
• Et fed hvidløg, revet på et fint rivejern
• En håndfuld brødkrummer
• Olivenolie
• En håndfuld revet parmesan
• Salt og peber
Kom ricottaen i en skål med urter, hvidløg, brødkrummer, parmesan, salt og peber. Skær med en urtekniv rundt om stilken på pebrene. Hiv stilken ud, og tag kernerne ud. Fyld hver peber med ricottablandingen. Dryp lidt olivenolie over pebrene, og drys med ekstra parmesan.
Kom pebrene i et ovnfast fad, og placér dem på grillen over indirekte varme. Kom låg på grillen, og bag pebrene 30 minutter, eller til de er bløde.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.