Dem der, af den ene eller anden grund, ikke ønsker alkohol, kan heldigvis sagtens være med på drinks-dillen alligevel. Vi har lånt tre opskrifter på alkoholfri drinks fra bogen No & Low (Jesper Schmidt, Lindhardt og Ringhof, 2021).
Skål – og god sommer!
Fizz serveres traditionelt med gin, men fås i mange varianter. Fizz henviser til de sprudlende bobler, som danskvand giver. Minus Fizz er en frisk og frugtig variant med mousserende hvidvin uden alkohol. Den er oplagt til velkomstdrink, eller når friske hindbær er i sæson. Her er den shaket med æggehvider, så den får et flot skum, men du kan også sagtens lave den uden.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Kom hindbær og citronjuice i shakeren. Mos hindbærrene godt.
Tilsæt æggehvider, og shake først uden og derefter med is.
Sigt indholdet op i glasset, og top med mousserende hvidvin.
Pynt drinken med en swirl af citronskal (brug evt. en citronkniv/kannelerjern).
En klassisk Daiquiri er indbegrebet af en sød, forfriskende og letdrikkelig romdrink, der leder tankerne hen på romaner af Ernest Hemingway, håndrullede cigarer og tropevarme nætter. Daiquiri er så simpel, at den kan være ekstremt svær at lave perfekt, for balancen mellem rom, citrussaft og sukker er uhyre vigtig. Opskriften her er med RumISH fra ISH Spirits – en rom uden alkohol, men med alle de varme smage du kender fra en mørk rom.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Hæld alle ingredienser i en shaker, og shake i 10-15 sekunder.
Sigt drinken over i et afkølet glas, og pynt med en limeskive.
En klassisk Piña Colada består af rom, kokosmælk, ananas og lime- juice. Kunsten med denne cocktail består i at ramme den rigtige balance mellem den stærke, krydrede rom og det søde og friskt syr- lige. Denne version er lavet med en alkoholfri rom, og så er den tilsat vandkefir med lime, som giver Piña Coladaen et nyt pift i form af både bobler og de let syrlige mælkesyrebakterier, som vandkefir er lavet på.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Kom isterninger, rom, kokosmælk, lime- og ananasjuice i en blender, og blend, til det har en ensformig konsistens.
Hæld drinken i et glas, og top med vandkefir.
Lav en swirl af limeskallen (fx. med et kannelerjern), og pynt glasset med den.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.