Tid til en sommer-cocktail

Tekst: No & Low (Jesper Schmidt, Lindhardt og Ringhof, 2021)

Foto: Line Falck

Havetid, grilltid, fest-tid, ferietid. Sommeren skal nydes max med god mad og måske en lækker drink på terrassen. Hvis det bliver en daglig forteelse, kan sidstnævnte dog blive en udfordring for sundheden, både ift. alkoholindtag og kalorier.

Dem der, af den ene eller anden grund, ikke ønsker alkohol, kan heldigvis sagtens være med på drinks-dillen alligevel. Vi har lånt tre opskrifter på alkoholfri drinks fra bogen No & Low (Jesper Schmidt, Lindhardt og Ringhof, 2021).

Skål – og god sommer!

Minus fizz

Fizz serveres traditionelt med gin, men fås i mange varianter. Fizz henviser til de sprudlende bobler, som danskvand giver. Minus Fizz er en frisk og frugtig variant med mousserende hvidvin uden alkohol. Den er oplagt til velkomstdrink, eller når friske hindbær er i sæson. Her er den shaket med æggehvider, så den får et flot skum, men du kan også sagtens lave den uden.

Det skal du bruge:

  • 10 friske hindbær
  • 2 cl citronjuice (fås bl.a. hos Ingredi)
  • 2 cl pasteuriserede æggehvider
  • 12-14 isterninger
  • alkoholfri mousserende hvidvin, fx Leitz Eins, Zwei, Zero Sparkling Hvidvin
  • usprøjtet citron

Sådan gør du:

Kom hindbær og citronjuice i shakeren. Mos hindbærrene godt.

Tilsæt æggehvider, og shake først uden og derefter med is.

Sigt indholdet op i glasset, og top med mousserende hvidvin.

Pynt drinken med en swirl af citronskal (brug evt. en citronkniv/kannelerjern).

Daiquirish

En klassisk Daiquiri er indbegrebet af en sød, forfriskende og letdrikkelig romdrink, der leder tankerne hen på romaner af Ernest Hemingway, håndrullede cigarer og tropevarme nætter. Daiquiri er så simpel, at den kan være ekstremt svær at lave perfekt, for balancen mellem rom, citrussaft og sukker er uhyre vigtig. Opskriften her er med RumISH fra ISH Spirits – en rom uden alkohol, men med alle de varme smage du kender fra en mørk rom.

Det skal du bruge:

  • 6 cl RumISH
  • 2 cl limejuice (fås bl.a. hos Ingredi)
  • 2 cl sukkersirup
  • 12-14 isterninger
  • lime til glasset

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser i en shaker, og shake i 10-15 sekunder.

Sigt drinken over i et afkølet glas, og pynt med en limeskive.

No colada

En klassisk Piña Colada består af rom, kokosmælk, ananas og lime- juice. Kunsten med denne cocktail består i at ramme den rigtige balance mellem den stærke, krydrede rom og det søde og friskt syr- lige. Denne version er lavet med en alkoholfri rom, og så er den tilsat vandkefir med lime, som giver Piña Coladaen et nyt pift i form af både bobler og de let syrlige mælkesyrebakterier, som vandkefir er lavet på.

Det skal du bruge:

  • 8-10 isterninger
  • 6 cl RumISH
  • 1,5 cl kokosmælk
  • 1 cl limejuice (fås bl.a. hos Ingredi)
  • 4 cl ananasjuice
  • vandkefir, lime fra Mytebryg eller anden vandkefir
  • usprøjtet lime

Sådan gør du:

Kom isterninger, rom, kokosmælk, lime- og ananasjuice i en blender, og blend, til det har en ensformig konsistens.

Hæld drinken i et glas, og top med vandkefir.

Lav en swirl af limeskallen (fx. med et kannelerjern), og pynt glasset med den.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.